Actions

Louis Jacolliot

From Kook Science

Louis Jacolliot
Born 31 October 1837(1837-10-31)
Charolles, Saône-et-Loire, Kingdom of France
Died 30 October 1890 (52)
Saint-Thibault-des-Vignes, Seine-et-Marne, French Third Republic

Louis Jacolliot (October 31, 1837 - October 30, 1890) was a French lawyer and colonial judge in French India and French Polynesia (Tahiti) who wrote extensively on the culture and myths of India, Asia, and Africa, and translated extensively from Sanskrit sources. Jacolliot is the source of certain claims regarding Rutas, a lost continent, as well as an attempted proof that Jesus Christ was based on Bhagavan Krishna.

Selected Bibliography

in French

  • Jacolliot, Louis (1868), La Devadassi 
  • Jacolliot, Louis (1869), La Bible dans l'Inde, ou la Vie de Iezeus Christna 
  • Jacolliot, Louis (1873), Les Fils de Dieu 
  • Jacolliot, Louis (1874), Christna et le Christ 
  • Jacolliot, Louis (1874), Histoire des Vierges: Les Peuples et les Continents Disparus 
  • Jacolliot, Louis (1875), La Genèse de l'Humanité: Fétichisme, Polythéisme, Monothéisme 
  • Jacolliot, Louis (1875), Le Spiritisme dans le Monde: l'Initiation et les Sciences Occultes dans l'Inde et Chez Tous les Peuples de l'Antiquité  [1]
  • Jacolliot, Louis (1876), Les Traditions Indo-Asiatiques 
  • Jacolliot, Louis (1876), Les Traditions Indo-Européennes et Africaines 
  • Jacolliot, Louis (1876), Le Pariah dans l'Humanité 
  • Jacolliot, Louis (1876), Les Législateurs Religieux: Manou, Moïse, Mahomet 
  • Jacolliot, Louis (1877), La Femme dans l'Inde 
  • Jacolliot, Louis (1877), Rois, Prêtres et Castes 
  • Jacolliot, Louis (1881), L'Olympe Brahmanique: La Mythologie de Manou 
  • Jacolliot, Louis (1904), Fakirs et Bayadères 
  • Jacolliot, Louis (1873), Voyage au Pays des Bayadères 
  • Jacolliot, Louis (1874), Voyage au Pays des Perles I 
  • Jacolliot, Louis (1876), Voyage au Pays des Éléphants II 
  • Jacolliot, Louis (1877), Second Voyage au Pays des Éléphants III 
  • Jacolliot, Louis (1875), Voyage aux Ruines de Golconde et à la Cité des Morts - Indoustan I 
  • Jacolliot, Louis (1878), Voyage au Pays des Brahmes II 
  • Jacolliot, Louis (1883), Voyage au Pays du Hatschisch III 
  • Jacolliot, Louis (1876), Voyage au Pays de la Liberté : la vie communale aux États-Unis 
  • Jacolliot, Louis (1879), Voyage aux Rives du Niger, au Bénin et dans le Borgou I 
  • Jacolliot, Louis (1880), Voyage aux Pays Mystérieux: Du Bénin au pays des Yébous; chez les Yébous - Tchadé II 
  • Jacolliot, Louis (1883), Voyage au Pays des Singes III 
  • Jacolliot, Louis (1881), Voyage au Pays des Fakirs charmeurs 
  • Jacolliot, Louis (1884), Voyage au Pays des Palmiers 
  • Jacolliot, Louis (1884), Voyage Humoristique au Pays des Kangourous I 
  • Jacolliot, Louis (1884), Voyage dans le Buisson Australien II 
  • Jacolliot, Louis (1889), Voyage au Pays des Jungles: les Femmes dans l'Inde 
  • Jacolliot, Louis (1875), Trois Mois sur le Gange et le Brahmapoutre: Écrit par Madame Louis Jacolliot née Marguerite Faye 
  • Jacolliot, Louis (1878), Taïti, le Crime de Pitcairn, Souvenirs de Voyages en Océanie 
  • Jacolliot, Louis (1876), La Côte d'Ebène: Le Dernier des Négriers I 
  • Jacolliot, Louis (1877), La Côte d'Ivoire: L'Homme des Déserts II 
  • Jacolliot, Louis (1877), La Cité des Sables: El Temin III 
  • Jacolliot, Louis (1883), Les Pêcheurs de Nacre IV 
  • Jacolliot, Louis (1877), L'Afrique Mystérieuse: I, II, III 
  • Jacolliot, Louis (1884), L'Afrique Mystérieuse: IV 
  • Jacolliot, Louis (1887), Les Mangeurs de Feu 
  • Jacolliot, Louis (1888), Vengeance de Forçats 
  • Jacolliot, Louis (1888), Les Chasseurs d'Esclaves 
  • Jacolliot, Louis (1888), Le Coureur des Jungles 
  • Jacolliot, Louis (1890), Les Ravageurs de la Mer 
  • Jacolliot, Louis (1893), Perdus sur l'Océan 
  • Jacolliot, Louis (1880), Les Mouches du Coche 
  • Jacolliot, Louis (1888), Le Crime du Moulin d'Usor 
  • Jacolliot, Louis (1890), L'Affaire de la Rue de la Banque: Un Mystérieux Assassin 
  • Jacolliot, Louis (1890), Scènes de la Vie de Mer: Le Capitaine de Vaisseau 
  • Jacolliot, Louis (1890), Un Policier de Génie: Le Mariage de Galuchon 
  • Jacolliot, Louis (1891), Scènes de la Vie de Mer: Mémoires d'un Lieutenant de Vaisseau 
  • Jacolliot, Louis (1892), L'Affaire de la Rue de la Banque: Le Père Lafouine 
  • Jacolliot, Louis (1869), La vérité sur Taïti: Affaire de la Roncière 
  • Jacolliot, Louis (1883), Ceylan et les Cinghalais 
  • Jacolliot, Louis (1884), La Genèse de la Terre et de l'Humanité 
  • Jacolliot, Louis (1884), Le Monde Primitif, les Lois Naturelles, Les Lois Sociales II 
  • Jacolliot, Louis (1884), Les Animaux Sauvages 

in English